START TO SPIN

Ontdek de fantastische ervaring van spinning. Een combinatie van conditie- en krachttraining vol fun met opzwepende muziek.

Leer in 6 lessen de basisprincipes en geraak volledig verkocht aan deze leuke sport!

Lessen op woensdag 20.15: 24/01, 31/01, 07/02, 21/02, 28/02 en 06/03.

Klik op onderstaande link voor inschrijving.

lees meer
Spinning lessen

AANBOD VAN ONZE SPINNING LESSSEN

In onze spinningcorner bieden we heel wat verschillende soorten spinning lessen aan.

Ontdek ze hier:

 1. Stages flight
 2. Polar Club
 3. Power spinning
 4. Ochtend spinning
 5. Spinning 55+
 6. Videospinning


Afbeelding
Spinning

Stages Flight

Het stages flight systeem van spinning, is een intervaltraining die gegeven wordt in groep. Het systeem is ontworpen om de fietservaring zo realistisch mogelijk te maken.

Het spinning stage flight systeem maakt gebruik van 7 verschillende wattageszones om de intervaltraining en trainingsintensiteit aan te passen aan de individuele behoefte van de spinner. Deze zones zijn gebaseerd op het vermogen (wattage) van de spinner en worden bepaald door een FTP-test. Plan dus zeker vooraf een FRP test in aan de Vision 21 balie. Zo train je nog optimaler!

Een Functional Treshold Power test of een FTP-test bepaald het gemiddelde wattage die jij over 1 uur kan trappen.

Tijdens de spinning les worden jouw wattagezones geprojecteerd op een groot scherm waardoor je meteen feedback krijgt van jouw training. Na de les ontvang je een e-mail met jouw trainingsresultaten.

DSC 4873
Spinning

Polar Club

De Polar Club is geschikt voor beginners als gevorderden. De spinningcorner is voorzien van het “Polar Club systeem”. Wat ervoor zorgt dat de spinning les voor iedereen toegankelijk is.

Het Polar Club systeem is een technologisch platform die ontworpen is om de spinning ervaring te verbeteren. Het wordt gebruikt tijdens de spinning lessen om de hartslag mee te volgen. Tijdens de spinning les draagt de spinner de Polar H10 hartslagsensor. Waar vervolgens de resultaten in real-time te zien zijn in het Polar Club systeem. Op basis hiervan kan de trainer de intensiteit van de les aanpassen aan de persoon en het gewenste trainingsdoel te bereiken.

Plan vooraf zeker een cardiotest in, bij ons aan de balie, zodat je verantwoord kan spinnen.

 1. Een Polar product is een must en kan je in Vision 21 aanschaffen.
DSC 4448
Spinning

Power Spinning

Power spinning is een cardiotraining die gegeven wordt op oppeppende muziek. Met de hoge intensiteit is deze vorm van spinning goed voor het verbranden van calorieën en voor het verbeteren van de conditie.

Spinning Roeselare Vision21 2
Spinning

Ochtend Spinning

Je bent een ochtendmens of net niet? Met deze spinningles ben je meteen klaarwakker, start je je dag met voorsprong. Deze les zorgt ervoor dat je de ganse dag met een smile rondloopt op de werkvloer. Ervaar het energieke gevoel van een early morning workout!

Spinning Roeselare Vision21
Spinning

Spinning 55+

Rust roest, dat weten ook onze actieve medioren. Op een rustiger moment in de week zorgen we graag voor een aangepaste workout. Zowel de intensiteit van de oefeningen als de muziek is wat aangepast. Maar uiteraard is ook in deze spinningles iedereen welkom. Ook hier bepaal je zelf je weerstand en maak je de les zo lastig als je zelf wil. Laat je verrassen door de funfactor van deze spinningles!

DSC 4991
Spinning

Videospinning

De videospinning gaat iedere zondag door in onze spinningstudio. In combinatie van licht, aangepaste beelden en muziek, fiets jezelf zo door deze spinningles!


Spinning Roeselare vision21 3

uurrooster

week ${ week.weekNr } - ${ week.year }

<< vorige week volgende week >>

${ weekdays[daynr] } ${getDate(daynr)}

Iedereen is er welkom

Groot aanbod aan verschillende sportactiviteiten en vriendelijk personeel. Iedereen is er welkom. Hele toffe spinninglessen!

- Davy

Motivated

De zeer goede trainingen en de verschillende tijdstippen om te spinnen zijn een goede motivatie om door te blijven sporten en dit ondanks mijn heel drukke agenda.

- Nic

Uitkijken naar

Het mag van mij al terug zaterdag zijn, dan heb ik weer een spinningdate !

- Katrien

Boost

Fietsen is een medicijn.

- Jan J.

Kracht

Voor en na de spinning doe ik altijd nog een rondje EGYM, daardoor zit ik steviger op mijn fiets en heb ik meer kracht in mijn benen.

- Jan

VOOR WIE IS SPINNING WEGGELEGD?

Spinning is een intensieve work-out, op een speciale vaststaande fiets. De sport is zeer eenvoudig en geschikt voor een brede waaier aan mensen.

Spinning is geschikt...

 • ...als je opzoek bent naar een cardio training. Spinninglessen helpen bij het opbouwen van cardiovasculaire conditie, het verbeteren van de longcapaciteit en het verbranden van calorieën.
 • ...voor zowel beginners als gevorderde sporters! Dit omdat je zelf de moeilijkheidsgraad en intensiviteit kan bepalen.
 • ...als je graag in groep sport. De spinninglessen worden in groep gegeven, op die manier kan je je laten motiveren door anderen. Want zien sporten doet sporten!
Spinning Vision21 2

voordelen van spinning

Spinning biedt heel wat voordelen voor zowel fysieke als mentale gezondheid!

 • Spierversterkend: door het trappen worden bepaalde spiergroepen geactiveerd, zoals benen, rug, buik, en billen.
 • Vetverbranding: tijdens het spinnen worden er calorieën verbrand.
 • Spinning verhoogt de focus en energie, wat een gevolg kan zijn voor stress vermindering.
Roeselare Spinning

Veel gestelde vragen rond spinning

Hieronder worden er veel gestelde vragen rond spinning beantwoord:

Welke kledij draag je bij spinning?

Er is geen strikte 'dresscode' voor spinning. Toch kunnen enkele kledingstukken aangeraden worden om de spinning-sessie comfortabeler te maken.

 • Een fietsbroek met ingebouwde zeem kan handig zijn om je zitvlak te verzachten.
 • Een sporttop dat bestaat uit een ademende stof die het vocht afdrijft.
 • Sportschoen of Fietsschoenen met kliksysteem (kleine SPD-plaatjes)

Kan iedereen aan spinning doen?

Spinning is een ideale sport waar mensen met verschillende sportniveaus kunnen aan deelnemen. De spinningfietsen zijn uitgerust met een verstelbare weerstandsknop, waardoor je de intensiteit van de training kan aanpassen. Het is alsook belangrijk dat je jouw eigen gezondheid en conditie in overweging neemt voordat je begint aan een intensieve sport. Start langzaam en bouw gematigd op!

Is spinning goed voor de rug?

Spinning kan positieve invloed hebben op de rugspieren, toch is het belangrijk om rekening te houden met de individuele omstandigheden.

 • Als je tijdens de spinning-sessie een correcte fietspositie aanneemt kan dit invloed hebben op de rugflexibiliteit. Het vergroten van de flexibiliteit in de rugspieren, kan de bewegingsvrijheid verbeteren en de spanning verminderen.
 • Spinning is een low-impact sport, wat betekend dat het minder belastend is voor de gewrichten.
 • Spinning zorgt voor een verbetering in de core-kracht. Om je stabiliteit tijdens het fietsen te behouden worden de core-spieren ingeschakeld waaronder ook de rugspieren. Dit heeft een positief gevolg op rugstabiliteit.


Roeselare Spinning