sport voor 50-plus en senioren

Leeftijd is slechts een getal als het gaat om sporten!

Bij Vision 21 in Roeselare vind je energieke groepslessen tot rustige activiteiten. We bieden een breed scala aan van sportmogelijkheden die perfect zijn afgestemd op behoeften en fitheid van 50-plussers en zelfs senioren.

Dus waar wacht je nog op? Want fit en gezond blijven is van cruciaal belang voor het verbeteren van je gehele welzijn, ongeacht je leeftijd!

SPORTVOOR SENIOREN ROESELARE

WAAROM sporten ALS 50-PLUSSER OF SENIOR?

Sporten heeft voor elke leeftijd zijn voordelen:

  • Versterkt het immuunsysteem: Regelmatige lichaamsbeweging bevordert de gezondheid en versterkt het immuunsysteem.
  • Vermindert het risico op chronische ziekten: Sporten heeft een positief effect op de gezondheid en verkleint het risico op chronische aandoeningen, zoals hartziekten, diabetes, osteoporose.
  • Sterkere botten en spieren: Ouder worden kan leiden tot spierverlies en osteoporose, maar door regelmatig te sporten kan je de spierkracht behouden en ‘botverlies’ voorkomen.
  • Verbetert het uithoudingsvermogen: Regelmatig sporten verbetert je uithoudingsvermogen. Wat een positieve invloed heeft op het gemakkelijker uitvoeren van je dagdagelijkse taken.
  • Energie: Sporten stimuleert de bloedcirculatie en verhoogt de zuurstoftoevoer, waardoor je meer energie krijgt.
  • Verbetert de mentale gezondheid: Sporten heeft een positief effect op je mentaal welzijn. Het vermindert stress en verbetert je gemoedsstemming.
  • Sociale contact: Sporten kan een manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.
  • Slaapkwaliteit: Regelmatig sporten kan helpen bij het reguleren van een slaappatroon en bevordert de slaapkwaliteit.
DSC 1356

WELKE VISION 21 SPORTEN ZIJN GESCHIKT ALS 50-PLUSSER EN SENIOR?

Vision 21, in Roeselare, biedt een ruim aanbod aan van sporten die perfect zijn afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van ouderen.

Of je nu op zoek bent naar een rustige activiteit zoals yoga, of juist een meer dynamische sport zoals Spinning, wij hebben iets voor jou!

Onze ervaren trainers staan klaar om je aangepast te begeleiden en te ondersteunen in jouw persoonlijke traject.

Ontdek hieronder de sport voor 50-plussers als voor senioren bij Vision 21!

SPORT 50 PLUS VISION

HOEVEEL KEER SPORTEN PER WEEK?

Sporten voor 50-plussers en senioren wordt aanbevolen om de gezondheid en fitheid optimaal te houden. Er is aanbevolen om wekelijks 150 minuten een matige intensieve activiteit te doen. Dit kan verdeeld worden over meerdere dagen, bijvoorbeeld 30 minuten per dag gedurende 5 dagen. Daarnaast is het voor 50-plussers als voor senioren belangrijk om minstens 2 dagen per week spier- en botversterkende oefeningen te doen, gecombineerd met balansoefeningen.

Dit zijn richtlijnen kunnen 50 plussers en senioren helpen bij het behouden van een gezonde levensstijl en versterken van het lichaam. Alsnog in het verstandig om dit te overleggen met een professional, zoals een personal trainer, zodat deze richtlijnen naar jouw persoonlijke behoeften worden afgestemd.

SENOIR SPORTEN ROESELARE

GRATIS LIDMAATSCHAPSTEST

  • Contacteer ons via 051/202030
  • of vul onderstaand formulier in:
Voonaam en naam*

Wat zie je graag verbeterd?
Hoe wil je je doel bereiken ?
Heb je interesse in begeleiding?
Hoeveel keer per week zal je tijd vrijmaken om je doel te bereiken ?